English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Napovedujemo: Konferenca o uporabi sodobnih informacijsko-komunikacijskih tehnologij v Bruslju

16. junij 2014 - V Bruslju bo v sredo, 25. junija 2014, potekala konferenca z naslovom »How to reinforce ICT and tourism strategies in rural and mountain areas?«. Razvojni center Srca Slovenije bo na dogodku sodeloval preko evropskega projekta DANTE, ki se ukvarja s pozitivnimi vplivi, ki jih imajo sodobne informacijsko-komunikacijske tehnologije na razvoj turizma na podeželskih območjih.

V okviru projekta DANTE smo identificirali dobre prakse na področju uporabe informacijsko-komunikacijskih tehnologij v turizmu, ki bi lahko bile zanimive za območje Srce Slovenije. V sodelovanju z Ekonomsko fakulteto je bil pripravljen implementacijski načrt, s katerimi naj bi se v lokalne, regionalne in nacionalne politike integrirale izkušnje s področja vključevanja sodobnih informacijsko-komunikacijskih tehnologij.

Na konferenci v Bruslju bodo sodelovali partnerji projekta DANTE ter predstavniki Evropske komisije, ki bodo predstavili na kakšne načine bo v prihodnjem razvojnem obdobju Evropska unija podpirala razvoj IKT področja v povezavi s turizmom. Konferenca bo potekala v prostorih Odbora regij Evropske unije (Committee of the Regions).

Evropski projekt DANTE se ukvarja s pozitivnimi vplivi, ki jih imajo sodobne informacijsko-komunikacijske tehnologije na razvoj turizma na podeželskih območjih

Produkcija: Peternet