English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Uspešna kolesarska karavana po Srcu Slovenije

16. junij 2014 - V okviru Dneva kolesarjenja po Srcu Slovenije je 15. junija 2014 potekalo 19. popotovanje po rimski poti. Udeležilo se ga je okoli 100 kolesarjev, ki so prekolesarili skoraj 25 km dolgo pot od Ivančne Gorice do Dvora pri Žužemberku. Gre za tematsko kolesarsko pot, ki kolesarja pelje po nekdanji rimski poti, danes pa po kolovozih, gozdnih poteh, čez travnike in pašnike, skoraj po brezpotjih, ki pričarajo posebno doživetje.

Ob poti se je kolesarska karavana ustavljala na kmetijah, ob kulturnih in zgodovinskih obeležij, udeleženci so lahko pokramljali z domačini, ki so jih postregli s hišnimi dobrotami. Pred startom je kolesarje pozdravil podžupan Občine Ivančna Gorica Tomaž Smole, na cilju pa župan Občine Žužemberk Franc Škufca.

Letos se je športnemu dogodku pridružil tudi Razvojni center Srca Slovenije, ki je pred dvema letoma izdal kolesarski vodič po Srcu Slovenije. Ena izmed 32. poti v tem kolesarskem vodiču je tudi Pot po rimski cesti nad dolino Krke, katero so kolesarji včeraj prevozili. Na Dvoru so si kolesarji ogledali muzej kovaštva in se ob železarskem plavžu skupinsko fotografirali.


Etnološka zbirka Nose
 

Ob najstarejši lipi in kapelici - vaško jedro


Ob palvžu na Dvoru

Produkcija: Peternet