English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Srce Slovenije na Slovenski turistični borzi

20. maj 2014 - V Novi Gorici je od 15. do 17. maja potekala 17. Slovenska turistična borza (Slovenian Incoming Workshop, SIW), največji poslovni dogodek slovenskega turizma, ki ga je organizirala javna agencija SPIRIT. Območje Srce Slovenije sta na skupni mizi zastopala Razvojni center Srca Slovenije in Zavod za turizem in šport v občini Kamnik.

Dogodek se je zaključil uspešno, saj je za seboj pustil mnogo novih poslovnih poznanstev in dogovorov, hkrati pa tudi utrdil že obstoječa partnerstva.

Na borzi se je 199 predstavnikov iz 132 slovenskih turističnih podjetij predstavilo 145 predstavnikom iz 111 tujih podjetij iz 31 držav. Borze se je udeležilo več kot 50 % tujih podjetij, ki so se prvič udeležili SIW, prvič pa so v Sloveniji gostili udeležence iz Irana, Gruzije, Azerbajdžana in Hong Konga. Največ kupcev je prišlo iz Ruske federacije, sledili pa so Italijani in kupci iz nemško govorečih držav, torej Avstrije in Nemčije, ter Velike Britanije.

Po zaključenem poslovnem delu SIW, so se predstavniki tujih organizatorjev potovanj, turističnih agencij in drugih turističnih podjetij, s turistično ponudbo seznanili tudi na organiziranih tematskih oz. regionalnih študijskih potovanjih.


Foto: Spirit


Predstavnica Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Alenka Hribar (levo) in predstavnica Razvojnega centra Srca Slovenije Ana Svavšek (desno) 

Produkcija: Peternet