English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Prenos podjetniške dobre prakse iz Anglije

13. april 2014 - V Srcu Slovenije želimo izboljšati podporno okolje za mlada mala in srednje velika podjetja, zato smo se v okviru evropskega projekta »Young SMEs« 8. in 9. aprila 2014 udeležili študijskega obiska v Oldhamu v Veliki Britaniji, kjer smo se podrobneje seznanili z dvema dobrima praksama s področja podjetništva.

Sodelovanje javne uprave in gospodarstva je na lokalnem nivoju zelo pomembno. V Oldhamu so uvedli »Poslovni zajtrk«, na katerem se štirikrat letno najvišji predstavniki lokalne oblasti srečajo z lokalnimi podjetji. Rešujejo se vprašanja o lokalnem razvoju in potrebah podjetij, kjer je uspeh zagotovljen le v primeru iskrene podpore lokalne oblasti.

Druga dobra praksa »Poslovna mreža Oldham« je bila predstavljena s strani njenega ustanovitelja. Gre za spletno mrežo podjetij, kjer je članstvo brezplačno. Vsako podjetje ima svoj profil s predstavitvijo, organizira dogodke in nalaga interaktivne vsebine. Poudarek je na nudenju storitev lokalnih podjetij za lokalne prebivalce. V Srcu Slovenije v tej dobri praksi prepoznavamo priložnost za boljšo prepoznavnost in rast lokalnih podjetij, zato smo to dobro prakso izbrali za prenos na naše območje.


Produkcija: Peternet