English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


[Srce Slovenije nagrajuje]: Osvojite domače kosilo na Turistični kmetiji Grofija

26. marec 2014 - Katero novost so na Turistični kmetiji Grofija iz Vira pri Stični uvedli v lanskem letu?
a) Etnološko zbirko
b) Zunanji bazen?

Odgovor na nagradno vprašanje nam pošljite na info@razvoj.si do 21. aprila 2014. Med vsemi pravilnimi odgovori bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel domače kosilo na Turistični kmetija Grofija na Viru pri Stični. Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri

TURISTIČNA KMETIJA GROFIJA
Domačija Grofija iz Vira pri Stični, ki je urejena v turistično kmetijo, se ponaša z več kot 200-letno tradicijo. Dogovorjenim skupinam so na voljo hišni meniji iz doma pridelane zelenjave, žit, sadja ter žrebetine in divjačine. Gostom postrežejo še s hišnim narezkom in hišnimi pijačami (cviček, sokovi). V njihovi kleti lahko poskusite tudi domače žgane pijače, mesnine, marmelade, vloženo zelenjavo in peciva. Na domačijo lahko pridete tudi na oddih, saj so pripravljene štiri dvoposteljne sobe s kopalnico.

V obori ob domačiji si lahko ogledate jelene in na pašnikih konje. Otroci se lahko igrajo na otroškem igrišču in hranijo domače živali. Na voljo sta teniško igrišče in počivališče za avtodome, poseben poudarek pa na domačiji namenjajo tudi ohranjanju kulturne dediščine, saj domačija leži na 3000 let starem arheološkem najdišču iz železne dobe, imenovanem »Versko mesto«. Ob obisku domačije pa lahko izveste tudi edinstveno o odkritju človeške ribice v bližini domačije.


Produkcija: Peternet