English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Abrahamov ključ Srca Slovenije bo povezoval tudi v letu 2014

6. januar 2013 - Abrahami generacije 1963 so s simbolično predajo Abrahamovega ključa naslednji generaciji 1964 v soboto, 4. januarja 2014, v Polšniku zaključili skupno praznovanje. Kulturni dogodek s predajo abrahamovega ključa so pripravili v Kulturnem društvu Pavle Voje iz Polšnika, kjer se je zamisel o skupnem praznovanju 50. rojstnega dne pred šestimi leti tudi rodila.

V kulturnem programu so z različnimi božičnimi vložki sodelovali ženska in moška vokalna skupina Lipa iz Litije ter moški pevski zbor iz Polšnika. Poseben čar večera so dodali glasbeniki Zasavskega godalnega orkestra Poco Meno Mosso.

Abrahami generacij 1963 in 1964 so bili tudi tokrat prav posebni gostje večera. Predstavnice nove aktualne generacije 1964 so prevzele Abrahamov ključ in bile hkrati deležne svečanega podpisa pisma o nameri. Popotnica novim abrahamom je naslednja: "Abrahamov ključ je zgodba povezovanja, ki se je pričela na Polšniku, in raste. Nadgrajuje se, dobiva nove in drugačne razsežnosti. To je tista vrlina ljudi, ki prinaša veliko lepega. Z leti pa se z novimi spoznanji nadgrajuje z odpiranjem src in s širjenjem pozitivne energije, katere osnova je medsebojno druženje in predajanje dragocenega časa soljudem."

Izlet po Srcu Slovenije, ki je bil napovedan pred zaključnim dogodkom, je bil prestavljen na mesec maj.

Vsi navdušenci, ki želite sodelovati in na prav poseben način proslaviti to leto, vabljeni na uvodni sestanek, ki bo v ponedeljek, 13. januarja 2014, ob 18. uri v prostorih TIC Dolsko (Dolsko 55, Dol pri Ljubljani).


Predaja zastave novi generaciji abrahamov


Simbolična delitev pletenega srca iz testa med stare in nove abrahamke


Produkcija: Peternet