English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Jesenski dan kolesarjenja po Srcu Slovenije

22. september 2013 - Z rekreativno prireditvijo Jesenski Dan kolesarjenja po Srcu Slovenije, katere se je v soboto, 21. septembra 2013, udeležilo 80 kolesarjev, se je zaključila kolesarska sezona Srcu Slovenije. Kolesarski izleti so potekali po štirih krožnih trasah različnih težavnostnih stopenj, s startom in zaključkom v Dolskem. Kolesarji so v lepotah podeželja uživali na družinski, treking, cestni in gorski trasi.

Cestne kolesarje je pot vodila mimo gradu Bogenšperk, vse do reke Krke. Treking kolesarji so se iz Dolskega podali do Jevnice, Kresnic in Litije, družinski kolesarji pa na krožno vožnjo po ravninskem delu občine Dol pri Ljubljani. Kolesarjenja so se udeležili tudi petdesetletniki, ki letos praznujejo v okviru projekta Abrahamov ključ Srca Slovenije. Kolesarjenje se je zaključilo s skupnim druženjem v Dolskem na prireditvi Jesenski sejem.

Med poletjem so lahko kolesarji zbirali nalepke pri turističnih ponudnikih na treh izbranih trasah različnih težavnostnih stopenj. Na zaključni prireditvi v Dolskem so bile podeljene praktične nagrade posameznikom, ki so v celoti prekolesarili vsaj eno izmed izbranih tras.

V Srcu Slovenije je sicer na voljo 1.448 kilometrov skupne dolžine poti za kar 91 ur kolesarjenja, ki so zbrane v kolesarskem vodiču »S kolesi po Srcu Slovenije«. 32 poti je razdeljenih po težavnostnih stopnjah, zato lahko vsak kolesar poišče sebi primerno pot. Potekajo skozi 17 občin med Kamniškimi Alpami in dolenjskim gričevjem.

Več o kolesarjenju po Srcu Slovenije na www.srce-slovenije.si/turizem/kolesarstvo


Najbolje obiskana je bila treking trasa, ki so se je udeležili tudi petdesetletniki, ki letos praznujejo v okviru projekta Abrahamov ključ Srca Slovenije (foto Matej Povše)


Kolesarjenje se je zaključilo s skupnim druženjem na prireditvi Jesenski sejem v Dolskem (foto Matej Povše)


Produkcija: Peternet