English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Jerebova ulica 14, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Ultramaratonec Hilarij prekolesaril vse slovenske občine

3. avgust 2013 - V Zagorju ob Savi je danes popoldne ultramaratonec Radovan Skubic Hilarij uspešno zaključil svoj podvig »211 lipovih listov za zeleno Slovenijo«, v okviru katerega je s kolesom obiskal vseh 211 slovenskih občin. S kolesarjenjem je pričel v torek, 23. julija 2013, v Cerknem, in sicer na točki, kjer se mu je lansko leto med kolesarjenjem pripetila nesreča, zaradi česar je takrat moral projekt po štirih dneh prekiniti. Skupno je prekolesaril približno 2.800 kilometrov. Hilarij, ki je letos praznoval svoj 60. rojstni dan, je projekt izvedel po načrtih, kljub izredno visokim poletnim temperaturam, ki so ga spremljale preteklih 12 dni.

V okviru prireditve ob praznovanju občinskega praznika ga je danes sprejel zagorski župan Matjaž Švagan, ki je na skupen zemljevid Slovenije kot zadnji pritrdil svoj lipov list. Tako se je v celoti oblikovala zelena Slovenija. Hilarij je ob obiskih občin županom oziroma predstavnikom občin simbolno predal zeleno sporočilo iz Srca Slovenije, s katerim je opozarjal na pomen povezovanja in varovanja okolja. »Ponovno sem spoznal, da je Slovenija zares lepa dežela, pravi biser, ki ga je potrebno ceniti in ohraniti«, je Hilarij povedal ob uspešnem zaključku edinstvenega kolesarskega podviga.

 
Hilarij z zagorskim županom Matjažem Švaganom, direktorico Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandro Gradišek in županom Mengša Francem Jeričem (foto Nejc Mežnar)

Hilariju je čestitala tudi direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek, ki srčno podpira njegove projekte zaradi prizadevanja k dvigu kvalitete življenja. Na svoji poti po Sloveniji je Hilarij promoviral kolesarske poti Srca Slovenije za družinsko, cestno in gorsko kolesarjenje, saj se zavzema za promocijo kolesarjenja kot eno najbolj trajnostnih oblik mobilnosti in rekreacije.

Nekateri župani so se Hilariju v znak podpore pridružili tudi na kolesu. Med njimi župan Občine Mengeš in podpredsednik Razvojnega partnerstva središča Slovenije Franc Jerič, župan Dobrovnika Marjan Kardinar in pa županja Radeč Rafaela Pintarič z električnim kolesom. Preko nekaterih občin so ga spremljali tudi kolesarski navdušenci, med njimi člani Kolesarskega kluba Dolenjska Balanca in člani Kolesarskega društva Sevnica.

Fotografije obiskov občin so objavljene na spletni strani www.fotka.si, avtorja Nejca Mežnarja, člana Hilarijeve spremljevalne ekipe pri podvigu 211 lipovih listov za zeleno Slovenijo.


Zadnji dan so Hilarija v Sevnici spremljali člani Kolesarskega društva Sevnica (foto Nejc Mežnar)

Produkcija: Peternet