English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Jerebova ulica 14, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Z ultramaratoncem Hilarijem na kolo tudi župani

17. julij 2013 -  Slovenski ultramaratonec Radovan Skubic Hilarij se je v lanskem letu lotil edinstvenega podviga v dveh tednih prekolesariti vseh 211 slovenskih občin. S projektom je pričel konec avgusta na Geometričnem središču Slovenije. Med kolesarjenjem je četrti dan v bližini Cerknega padel in se poškodoval, zato je bil projekt prekinjen. Tako mu je uspelo obiskati le četrtino vseh slovenskih občin. Po uspešnem okrevanju se je odločil kolesarski podvig dokončati letošnje poletje, od točke, kjer se mu je pripetila nesreča. Čaka ga približno 2.200 kilometrov kolesarjenja po Sloveniji. Hilarijev projekt podpira tudi Razvojni center Srca Slovenije.

V 12 dneh bo obiskal 159 občin in nadaljeval svoje poslanstvo. V slovenske kraje bo iz Srca Slovenije dostavil zeleno sporočilo, s katerim opozarja na pomen povezovanja in varovanja okolja. V sredo, 24. julija 2013, bo obiskal Ljubljano, in sicer bo pred mestno hišo ob 10.15. V Kopru bo 26. julija ob 8.45, v Novem mestu 28. julija ob 12.15, v Mariboru 1. avgusta ob 19.10, v Celju 2. avgusta ob 17.30, v Velenju 2. avgusta ob 14.30.


Lansko leto so Hilarija na startu iz Geometričnega središča Slovenije pospremili mladi kolesarji, otroci Kolesarskega društva Calcit, pridružili pa so se mu tudi znani Slovenci

Župani bodo ob sprejemu zelenega ambasadorja na skupen zemljevid Slovenije simbolno pritrdili vsak svoj lipov list. Nekateri župani se bodo Hilariju v znak podpore pridružili tudi na kolesu, med drugim župan Občine Mengeš Franc Jerič in župan Dobrovnika Marjan Kardinar. Kolesarski podvig »211 lipovih listov za zeleno Slovenijo« bo zaključil v soboto, 3. avgusta 2013, v Zagorju ob Savi, od koder je Hilarij doma. Ob 16.15 ga bo na prizorišču pred tržnico sprejel župan Matjaž Švagan v okviru prireditve ob praznovanju občinskega praznika.

Hilarij je prepričan, da je ohranjanje naravnega okolja ključ za boljšo kakovost življenja na vseh ravneh, zato že skoraj 30 let izvaja odmevne »zelene« projekte. Zavzema se za promocijo kolesarjenja kot eno najbolj trajnostnih oblik rekreacije. Na svoji poti po Sloveniji bo promoviral tudi kolesarske poti Srca Slovenije za družine in bolj zahtevne cestne in gorske kolesarje, saj se zavzema za promocijo kolesarjenja kot eno najbolj trajnostnih oblik mobilnosti in rekreacije.

Na spletni strani www.hilarij.si in Hilarijevem Facebook profilu lahko vsakodnevno spremljate dogajanje v različnih krajih po Sloveniji.

Razpored obiskov občin po dnevih


Prvi lipov list je na skupen zemljevid Slovenije na GEOSS-u prilepil župan Občine Litija Franci Rokavec


Produkcija: Peternet