English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Izobraževanja o eko kmetijstvu

27. marec 2013 - Razvojni center Srca Slovenije nadaljuje z izobraževanjem kmetov, pa tudi mladih, študentov in brezposelnih, ki svoje podjetniške izzive prepoznavajo na področju zelenega kmetijstva. Po uspešno izvedenih predavanjih v Ivančni Gorici in Litiji, je brezplačno predavanje konec marca potekalo tudi v Zagorju in Mengšu.


Anamarija Slabe iz Inštituta za trajnostni razvoj je predstavila stanje ekološkega kmetijstva v Sloveniji. Le 20 % ekološke hrane na trgu je pridelane v Sloveniji, zato je priložnost za tržno pridelavo le-te velika. Da je pridobitev informacij in dodatnega znanja o ekološkem kmetovanju in načinu trženja zelo pomembna, so se strinjali vsi prisotni.

Veliko praktičnih nasvetov o ekološkem kmetovanju je udeležencem podal uspešen ekološki kmet Zvone Černelič iz Brežic. Predstavil je obdelavo in pripravo zemlje ter zatiranje škodljivcev po biodinamični metodi kmetovanja. Eden izmed udeležencev v Mengšu je povedal, da »je dobro vedeti, da se eko kmetijstvo izplača in da je izvedljivo«. Predavatelja sta odgovorila tudi na mnogo praktičnih vprašanj, predvsem o podrobnejši ekološki pridelavi posameznih kultur in o različnih oblikah ekološkega kmetijstva.


Zvone Černelič v Mladinskem centru Mengeš odgovarja na vprašanja o biodinamični metodi


Udeleženci predavanja o ekološkem kmetijstvu v Mladinskem centru Zagorje ob Savi

Produkcija: Peternet