English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Mozaik Srca Slovenije – fotografska razstava dediščine Srca Slovenije

V zadnjih počitniških dneh se je na gradu Bogenšperk zgodil pomemben dogodek za promocijo projekta Trkamo na vrata dediščine in hkrati tudi Srca Slovenije.

 

 

27. avgusta v večernih urah smo namreč sodelavci Centra za razvoj Litija pripravili odprtje fotografske razstave Mozaik Srca Slovenije s kulturnim programom, skozi katerega nas je vodila Blažka Müller Pograjc, Romana Kranjčan pa ga je dodatno pospremila s svojimi prijetnimi poletnimi šansoni.

 

Vrhunske fotografije so delo Mateja Povšeta. Razstava predstavlja mrežo Trkamo na vrata dediščine v malem, saj na njej predstavljamo detajle vrat posameznih točk, ki so vključene v projekt. Iz vsake od vključenih občin sta to dve točki.

Razstava bo na ogled na gradu Bogenšperk vse do 22. septembra, nato pa jo bomo selili po celotnem območju Srca Slovenije. Razstava nas vzpodbuja, da pokukamo za vrata dediščine ter spoznamo bogato zapuščino naših prednikov. Odkrijte tudi vi delček manj znane zakladnice slovenstva, ki se skriva v prijetnem podeželskem okolju Srca Slovenije.

 

Izjava za javnost

 

 


Produkcija: Peternet