English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


RCL ponovno uspešen - potrjen EU projekt »Prisluhnimo glasu vasi«

Konec julija smo prejeli informacijo o potrditvi našega drugega evropskega projekta, tokrat v okviru programa Srednja Evropa (Central Europe).

Projekt z naslovom »Listen to the voice of villages« ali po naše »Prisluhnimo glasu vasi« se bo uradno pričel januarja prihodnje leto, njegov vodilni partner je provinca Trento iz Italije, povezuje pa devet partnerjev iz šestih srednjeevropskih držav.

Glavni cilj projekta je povečanje konkurenčnosti ruralnih obrobnih območij z neizkoriščenim turističnim potencialom, pri čemer bomo naše pilotne aktivnosti izvajali zlasti na območju Velike planine in Polšnika.

 

V okviru projekta bo ustanovljena mednarodna organizacija Društvo vitalnih vasi (Vital Villages Association), ki bo skrbela za kapitalizacijo rezultatov projekta in njegovo nadaljevanje tudi po uradnem zaključku.

Potrditev projekta za nas pomeni veliko priznanje in nagrado za večmesečno angažiranost pri oblikovanju evropskih partnerstev in pripravi kakovostnih projektnih idej.

O izvajanju projekta vas bomo redno obveščali na naši spletni strani www.razvoj.si ter na spletni strani nacionalne kontaktne točke – Ministrstva za okolje in prostor www.cilj3.mop.gov.si.


Produkcija: Peternet