English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Društva, spoznajte se med seboj

Prav društva imajo zelo pomembno vlogo pri razvoju občin in območja Srca Slovenije, zlasti z vidika turizma, družabnega življenja in drugih vsebin. Z druge strani pa vstopamo v to zgodbo tudi druge organizacije, kot je na primer Center za razvoj Litija, ki želimo pomagati pri razvoju tovrstnih vsebin. Z željo, da se med seboj spoznamo, izmenjamo izkušnje pri organizaciji prireditev in drugih dogodkov, ki vplivajo na razvoj podeželja, ter se hkrati povežemo na skupnih projektih, vabimo predstavnike društev na

delavno srečanje s piknikom
v torek, 15. julija 2008, ob šesti uri zvečer
na ekokmetijo Bancerl v Jablaniškem Potoku (Šmartno pri Litiji).


Osrednja tema bo opredelitev vloge društev pri turističnem razvoju območja Srca Slovenije ter možnosti vključevanja v turistični produkt Trkamo na vrata dediščine. Vsako od društev bo povabljeno, da predstavi svoj primer dobre prakse pri izvajanju kakšnega od projektov (npr. prireditve), zato vas vabimo, da se udeležite dogodka v polnem številu.

Na delavnici bodo predstavljene tudi možnosti za pridobitev EU sredstev, ki jih bo predvidoma že avgusta ponovno ponujal za društva Sklad NVO. Želimo, da bi se v vsaki od občin našlo vsaj eno društvo, ki bi se profesionaliziralo ter morda zaposlilo osebo za delo na projektih. Omenjeni program je namreč zelo aktualen za sofinanciranje zaposlitve osebe v društvu oz. za delo na določenem projektu in lahko pomeni nove razsežnosti za dejavnost lokalnih društev.

Na srečanje smo povabili več kot sto društev, ki se ukvarjajo z razvojem podeželja - iz Kamnika, Komende, Domžal, Lukovice, Moravč, Trzina, Dola pri Ljubljani, Litije in Šmartna pri Litiji. Priložnosti za izmenjavo medsebojnih izkušenj, za vzpostavitev medsebojnih sodelovanj, predstavitev zanimivih prireditev in drugih projektov, ki jih izvajajo društva, ter zlasti za druženje, bo tako res veliko.

Prijave sprejemamo do petka, 11. julija, na telefonski številki 01 – 89 62 710 (Mija) ali po e-pošti mija.bokal@razvoj.si. Zaradi priprave piknika vas prosimo, da nam pravočasno sporočite vašo udeležbo.

Povabite na ta družabni dogodek tudi svoje prijatelje. Veseli bomo vseh, ki boste sprejeli ta izziv, saj nas zanimajo vaši konkretni predlogi, kako lahko učinkoviteje povežemo in nadgradimo obstoječo ponudbo območja. Predvsem pa se veselimo druženja z vami.

Produkcija: Peternet