English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Praznik narodnih noš v Kamniku

10. september 2012 - Kamnik je med 7. in 9. septembrom 2012 zaživel na še posebej slovenski način, saj so tam potekali tradicionalni Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine. Vrhunec prireditve je bila povorka narodnih noš v nedeljo popoldne. V tem času so se obiskovalci na stojnici Srca Slovenije lahko seznanili z najnovejšo turistično ponudbo območja - kolesarskimi potmi ter ponudbo za avtodomarske turiste.

Zavod za turizem in šport v občini Kamnik je poskrbel za pestro in zanimivo dogajanje, ki je v Kamnik privabilo številne obiskovalce. Program je vključeval plesne, pevske in glasbene dogodke, razstave, sejem domače in umetnostne obrti ter živilsko tržnico. Rdeča nit letošnjega festivala je bila ena od prvin nekdanjega oblačenja, pokrivalo peča. Center za razvoj Litija je na stojnici Srca Slovenije predstavil tudi nesnovno dediščino, ki ja razvijamo na območju v okviru projekta Cultural Capital Counts.
 
Na stojnici Srca Slovenije so se obiskovalci seznanili z najnovejšo ponudbo območja - kolesarskimi potmi in ponudbo za avtodomarske turiste

Povorka narodnih noš v Kamniku (foto Mitja Ličar)


Oglejte si posnetek s tradicionalne povorke 42. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine

Produkcija: Peternet