English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Kako se lotiti obnove objekta dediščine?

 

Delavnica v okviru projekta Trkamo na vrata dediščine

Kako se lotiti obnove objekta dediščine

Litija, 13. maj 2008, ob 17. uri

 

Na delavnici bodo s strani Centra za razvoj Litija predstavljene vsebine in aktivnosti projekta Trkamo na vrata dediščine. Gre za turistični produkt območja Srca Slovenije, ki gradi svojo zgodbo in ponudbo prav na naravni in kulturni dediščini območja. 

 

Hkrati bodo predstavljeni viri, ki so na voljo za obnovo podeželske dediščine. Več boste izvedeli o aktualnem razpisu za obnovo podeželske dediščine, ki ga razpisuje Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano za obnovo podeželske kulturne dediščine oz. kulturnih spomenikov.

Med nami bo tudi osrednja gostja Mojca Tercelj Otorepec, etnologinja konservatorka s kranjskega Zavoda za varstvo kulturne dediščine, ki bo spregovorila o tem, kako se lotiti obnove objekta kulturne dediščine, kakšno pomoč vam lahko pri tem nudi Zavod za varstvo kulturne dediščine ter vam razložila svojo vlogo pri varovanju in preučevanju dediščine. Spregovorila bo tudi o tem, kakšne priložnosti prinaša razglasitev kulturne dediščine za kulturni spomenik, ter kaj se v tem primeru pričakuje od samih lastnikov. Priložnost bo tudi za to, da osrednjo predavateljico povprašate o konkretnih dilemah glede obnove kulturne dediščine, saj spremlja mnoge lastnike pri obnovi kulturne dediščine ter je na omenjenem zavodu med drugim zadolžena tudi za pripravo podlag za razglasitev kulturnih spomenikov ter za predloge vpisov v register kulturne dediščine.

 

Za več informacij in prijave se lahko obrnete na Mijo Jemec, 01 89 62 710, mija.jemec@razvoj.si. Prosimo vas, da udeležbo na delavnici potrdite do ponedeljka, 12. maja 2008
 

Povabite na delavnico tudi vaše znance in prijatelje.

 

Veseli bomo srečanja z vami.

 

 


Produkcija: Peternet