English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Podjetniška znanja na dlani

4. november 2011 - V okviru delovanja VEM točk je v septembru in oktobru v Litiji, Domžalah, Mengšu in v Grosupljem potekalo osem delavnic za osnovnošolce, potencialne podjetnike in delujoča podjetja, ki se jih je skupno udeležilo 160 posameznikov.

Svet podjetništva smo v oktobru predstavili mladim na Osnovni šoli Stična in na Osnovni šoli Dob v Domžalah. Učenci so se seznanili s pojmi podjetništvo in podjetnik, predstavili smo jim stanje podjetništva v njihovi občini in jih popeljali skozi zgodbo podjetnika od odločitve za samostojno podjetje do načina življenja. Delavnic se je na OŠ Dob in OŠ Stična skupno udeležilo 85 devetošolcev. V prihodnjih mesecih bomo sodelovali tudi s Srednješolskim centrom Rudolfa Maistra, kjer se bodo dijaki ekonomske šole urili na programu za inovativne podjetnike.

Danica Stošić, ki se je udeležila delavnice E-poslovanje je povedala, da se ji zdijo tovrstna izobraževanja zelo koristna, saj predstavljajo dobro možnost za seznanjanje z področnimi novostmi. »Delavnica mi je bila zelo všeč, še posebej zato, ker je predavatelj, kljub v naprej skrbno pripravljenemu obsežnemu programu, uspel v veliki meri prisluhnil željam in potrebam udeležencev. Tako je s svojim faznim inštuiranjem omogočil na primer tudi to, da je lahko vsak samostojno zelo konkretno in on-line uporabljal orodje za oblikovanje spletne strani. Takšnih priložnosti, na običajnih predavanjih ponavadi ni. Organizatorjem bi želela čestitati, saj so imeli res srečno roko pri izbiri tokratnega predavatelja.«

Tudi v novembru bo Center za razvoj Litija izvedel serijo brezplačnih delavnic za podjetnike v okviru točk VEM (»Vse na enem mestu«) v Litiji, Domžalah, Mengšu, Grosupljem in v Ivančni Gorici. Razpored delavnic si lahko ogledate na poslovnem portalu Srca Slovenije na povezavi: http://www.srce-slovenije.si/podjetnistvo/.
 
 
Center za razvoj Litija organizira podjetniške delavnice za osnovnošolce, srednješolce ter za
potencialne in delujoče podjetnike

Produkcija: Peternet