English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Kidričeva cesta 1, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter


Mladi spoznavajo svet podjetništva

29. september 2011 - Center za razvoj Litija s šolami sodeluje že od ustanovitve leta 2000, saj smo prepričani, da se podjetniška moč območja dviguje, če mlade v podjetniškem duhu vzgajamo že od malih nog. Svet podjetništva bomo na delavnicah v oktobru predstavili mladim, s katerimi bomo razvijali podjetniške ideje in jih postavili v vlogo podjetnika.

Na delavnicah za osnovnošolce na temo prvih korakov v svetu podjetništva se bodo učenci seznanili s pojmi podjetništvo in podjetnik, predstavili jim bomo stanje podjetništva v njihovi občini in jih popeljali skozi zgodbo podjetnika od odločitve za samostojno podjetje do načina življenja. V oktobru bomo svet podjetništva mladim predstavili na Osnovni šoli Stična in na Osnovni šoli Dob v Domžalah.

Delavnice za mlade so rezultat srečanj z ravnatelji vrtcev, osnovnih in srednjih šol, ki so potekala v občinah Kamnik, Domžale in Ivančna Gorica. V sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo smo ravnateljem predstavili lokalne vzgojno-izobraževalne programe s poudarkom na temah lokalna samooskrba s hrano v šolah in vrtcih, tematske učne programe v naravi in podjetniške delavnice z učenci.

Srednja ekonomska šola, ki deluje v okviru Šolskega centra Rudolfa Maistra Kamnik želi prispevati k spodbujanju podjetniškega duha med osnovnošolci, zato so se povezali s Centrom za razvoj Litija, da skupaj pripravimo program za celotno območje Srce Slovenije.
 
 
Svet podjetništva bomo na delavnicah v šolah predstavili mladim

Produkcija: Peternet