English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Jerebova ulica 14, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter
Aktualno - arhiv
Aktivni, kreativni in povezani mladi občine Lukovica

10. november 2017 - Občina Lukovica se je decembra 2016 uspešno prijavila na razpis »OP!N za mlade« projekta EUth (odprti poziv agencije ERYCA), katerega partner je tudi Razvojni center Srca Slovenije. V okviru projekta »Aktiviranje mladih v občini Lukovica za vključevanje v lokalni razvoj (krajše: Aktivni mladi)«, se je v torek, 11. aprila 2017 na Občini Lukovici ustanovil Mladinski Klub STIK. Klub tako že deluje s ciljem povezovanja mladih, spodbujanja kreativnega razmišljanja in proaktivnega vključevanja mladih v družbo. 


Več o tem
Mednarodni simpozij na temo izboljšanja pogojev za pešačenje v mestih

9. november 2017 - Znanstveno–raziskovalno središče Bistra Ptuj skupaj s partnerji evropskega projekta CityWalk organizira mednarodni simpozij na temo izboljšanja pogojev za pešačenje v mestih. Simpozij bo v torek, 28. novembra 2017, od 9.30 do 15.15 v Kongresno-kulturnem središču Ptuj (Dominikanski samostan).
Več o tem
Po opravkih čim večkrat peš

3. november 2017 - Občina Kamnik se je kot pilotna občina pridružila mednarodnemu projektu CityWalk, v okviru katerega bodo med občani spodbujali pešačenje po mestu in urejali varne pešpoti.
Več o tem
Dobre prakse razvoja turističnih izdelkov na Hrvaškem

26. oktober 2017 - Slavni Motovun na Hrvaškem, znan po mednarodnem filmskem festivalu, je bila lokacija srečanja projektnih partnerjev INSiGHTS, ki ga je gostil LAS Srednja Istra. Študijski obisk je bila usmerjen v transnacionalno učenje in izmenjavo znanj ter izkušenj na področju razvoja zelenega in zdravega turizma. Partnerji so spoznali dobre prakse Srednje Istre, kot Vinoteka Tomaz, kolesarska pot po Parenzani, izdelovanje tradicionalnega istrskega peciva na Agroturizmu Ograde in adrenalinsko-kulturno doživetje turističnih ponudb v Pazinu.
Več o tem
Srce Slovenije v evropskem združenju Euromontana

23. oktober 2017 - V Bruslju je 18. oktobra 2017 potekala skupščina evropskega združenja Euromontana, katerega član je tudi Razvojni center Srca Slovenije. Namen lobističnega združenja s sedežem v Bruslju je spodbujanje trajnostnega razvoja in kakovosti življenja v gorskih in podeželskih območjih. Za Srce Slovenije se je članstvo v združenju izkazalo kot izvrstna priložnost za povezave z drugimi sorodnimi organizacijami iz različnih koncev Evrope, predvsem za povabila v nove mednarodne projekte.
Več o tem
Podjetniška delavnica za oblikovanje inovacijskih ekosistemov

10. oktober 2017 - Razvojni center Srca Slovenije je 5. oktobra izvedel podjetniško delavnico, v okviru katere so bile predstavljene vsebine treh sočasno potekajočih evropskih projektov, pri katerih sodeluje Razvojni center Srca Slovenije – TRINNO, D-STIR, P-IRIS. Na podlagi zajema podatkov, dobrih praks in izvedenih strokovnih obiskov, ki so že potekali v okviru vseh navedenih projektov, so bili obravnavani ključni elementi, ki prispevajo k oblikovanju inovacijskih ekosistemov. V okviru teh je moč razvijati in implementirati odgovorne družbene inovacije kot tudi povezovati ključne nosilce inovacij v pro-aktivno delujoče mreže. Delavnica, ki jo je moderirala Ladeja Godina Košir, je potekala v prostorih podjetja JUB v Dolu pri Ljubljani.
Več o tem
Za povečanje kompetenc na področju upravljanja z designom in izboljševanje inovacijskih sposobnosti

4. oktober 2017 - Razvojni center Srca Slovenije je s septembrom postal član projekta Kompetenčni center za design management. Projekt vključuje 37 slovenskih podjetij, ki so združena v t.i. dva centra - osnovni in napredni. Razvojni center Srca Slovenije je v osnovnem centru v družbi nekaterih največjih slovenskih podjetji, s katerimi bo v času trajanja projekta do leta 2019 povečal svoje kompetence pri upravljanju s finančnimi sredstvi za design projekte, povečal zmožnost organizacij za vodenje in uvajanje sprememb, učinkovito trženje, izboljšanje izdelkov in storitev ter s tem izboljšal delovne procese v smeri optimizacije porabe (človeških, finančnih in materialnih) sredstev
Več o tem
[Srce Slovenije nagrajuje]: Osvojite ročno izdelano leseno skodelico

29. september 2017 - Nagradno vprašanje: Rokodelec Aleš Veber svoje lesene izdelke ustvarja z:
a) vrhunsko strojno opremo
b) tridimenzionalnim tiskanjem
c) ročnim struženjem

Odgovor na nagradno vprašanje nam pošljite na info@razvoj.si do 30. oktobra 2017. Med vsemi pravilnimi odgovori bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel unikatno skodelico rokodelca Aleša Vebra. Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri.

Več o tem
Prijavite se na zeliščarska izobraževanja

29. september 2017 - Od letošnjega oktobra do junija 2018 bo v Srcu Slovenije več kot 20 izobraževanj za obstoječe in potencialne zeliščarje. Možnosti za pridobitev novih znanj, ki bodo zeliščarjem pomagala pri podjetniškem preboju, so na voljo v okviru projekta sodelovanja Integralni turistični produkt zeliščarske dediščine, ki ga je zasnovalo šest lokalnih akcijskih skupin iz vse Slovenije. Oglejte si koledar in tematike izobraževanj! Število udeležencev je omejeno. Prijavite se pravočasno!
Več o tem
Abrahami Srca Slovenije za dementne

22. september 2017 - Letošnja generacija Abrahamovega ključa Srca Slovenije, rojeni leta 1967, si je pod vodstvom Bojana Vrtačnika, dr. Andreja Brgleza in Andreje Prislan zadala izziv poiskati priložnosti za osveščanje in pomoč ljudem, ki se v starosti srečujejo s težavami, ki jih prinaša demenca.
Več o tem
Na študijskem obisku v Srcu Slovenije partnerji iz Srednje Istre in Budimpešte

11. september 2017 - Razvojni center Srca Slovenije je 5. in 6. septembra 2017 gostil študijski obisk v okviru evropskega projekta INSiGHTS, ki spodbuja zeleni in trajnostni turizem. Projekt se v Sloveniji izvaja na območju občin Litija in Šmartno pri Litiji, kjer nastaja skupna turistična strategija za povezano promocijo turističnih potencialov v prihodnosti. Partnerji so obiskali Oglarsko deželo na Dolah pri Litiji, Veliko Presko, Polšnik, Litijo, Šmartno, grad Bogenšperk in Geometrično središče Slovenije s Pustolovskim parkom Geoss in Domačijo Škunder v Slivni.
Več o tem
Na proaktivni kavarni v Lukovici začrtana izhodišča za oblikovanje strategije za mlade

12. september 2017 - V Kulturnem domu Janka Kersnika v Lukovici so se v četrtek, 7. septembra 2017 ponovno zbrali člani mladinskega kluba STIK. Tokrat so se mladi zbrali, da bi razpravljali in delili svoje ideje o vsebini bodoče strategije za mlade. To je bil že tretji iz cikla štirih dogodkov iz naslova projekta »Aktivni mladi«, za katerega so bila s strani Občine Lukovica pridobljena evropska sredstva z namenom spodbujanja e-participacije mladih v lokalnem okolju na platformi OPIN.
Več o tem
V Šmartnem pri Litiji minuli vikend izbrali nove Viteze piva

11. september 2017 - Na Vikendu odprtih vrat v Šmartnem pri Litiji, ki je potekal pretekli konec tedna, od 8. do 10 septembra, je sodelovalo 11 lokalnih ponudnikov.
Več o tem
Podjetniške delavnice na Zavodu za zaposlovanje Kamnik

7. september 2017 - V septembru bosta na Zavodu za zaposlovanje Kamnik potekali dve brezplačni podjetniški delavnici v izvedbi Razvojnega centra Srca Slovenije, in sicer: 
- v ponedeljek, 11. septembra 2017 ob 12. uri: delavnica »Zaslužiti denar s hobijem«
- v ponedeljek, 25. septembra 2017 ob 12. uri: delavnica »Pogoji za vstop v svet podjetništva«.

Več o tem
Priložnost za rokodelce v okviru projekta "Zgodbe rok in krajev"

6. september 2017 - Rokodelstvo je pomemben steber kulturne dediščine in identitete Slovenije. Prav zato so se občine Litija, Kamnik, Lukovica, Moravče, Dol pri Ljubljani, Šmartno pri Litiji združile v LAS Srca Slovenije in pristopile k projektu "Zgodbe rok in krajev".  


Več o tem
LAS Srce Slovenije objavil 1. javni poziv za izbor operacij v letu 2017 za sklad ESRR

6. september 2017 - Lokalna akcijska skupina (LAS) Srce Slovenije na spletni strani www.las-srceslovenije.si v ponedeljek, 4. septembra 2017 objavila 1. Javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji v letu 2017 za sklad ESRR.
Več o tem
Ta vikend bodo svoja vrata odprli turistični ponudniki v Šmartnem pri Litiji

5. september 2017 - Prihajajoči konec tedna se odpravite na izlet v Šmartno pri Litiji in odkrijte posebna doživetja na vikendu odprtih vrat pri turističnih ponudnikih od petka, 8. do nedelje, 10. septembra.
Več o tem
Lukovica ponovno navdušila obiskovalce na vikendu odprtih vrat

5. september - Pretekli konec tedna, od 1. do 3. septembra je bilo pestro na vikendu odprtih vrat pri turističnih ponudnikih v Lukovici, kjer je sodelovalo 12 lokalnih ponudnikov.
Več o tem
Konzorcij vrtcev in šol Srca Slovenije aktivno v novo šolsko leto

31. avgust 2017 - Razvojni center Srca Slovenije v okviru Konzorcija vrtcev in šol povezuje 15 vzgojno-izobraževalnih zavodov iz Srca Slovenije (vrtci, osnovne ter srednje šole) iz občin Litija, Šmartno pri Litiji, Kamnik, Mengeš, Ivančna Gorica in Šentrupert. Namen konzorcija je dvig ustvarjalnega potenciala mladih in krepitev povezav z lokalnim okoljem. V preteklem šolskem letu 2016/2017 je bilo na omenjenih šolah izvedenih 25 delavnic, ki se jih je udeležilo 730 otrok oz. mladih.
Več o tem
Abrahami se srečajo 8. septembra na GEOSS-u

30. avgust 2017 - Če letos praznujete 50 let, se pridružite projektu Abrahamov ključ, ki je iz območja Srca Slovenije prerasel v vseslovenski projekt pomoči ranljivim skupinam, spodbudam za ohranjanje narave in vzpostavljanju pogojev za zdravo življenje. Vključite se v FB skupino Abrahamov ključ Srca Slovenije in pridite na prvo srečanje v petek, 8. septembra ob 17. uri na Geometrično središče Slovenije.

Več o tem
Produkcija: Peternet