English

Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.

Development centre of the Heart of Slovenia

Jerebova ulica 14, 1270 Litija

T: 01 89 62 710, E: info@razvoj.si

Pozdravljeni v Srcu Slovenije!

facebook youtube twitter
Aktualno - arhiv
Na osrednjem dogodku trajnostnega turizma v Sloveniji podeljena priznanja Slovenia Green

29. maj 2018 – V organizaciji Slovenske turistične organizacije (STO) in Konzorcija Slovenia Green je v ponedeljek, 28. maja 2018, v Cerknem potekal drugi Zeleni dan slovenskega turizma. Na osrednjem dogodku trajnostnega turizma Slovenije je 15 destinacij in 11 ponudnikov še uradno prejelo potrditev za svoja prizadevanja na področju trajnostnega razvoja turizma. 
Več o tem
Še nekaj dni za prijavo za drugo ocenjevanje izdelkov za uporabo tržne znamke Srce Slovenije

28. maj 2018 - Če v Srcu Slovenije ustvarjate izdelke unikatnega in industrijskega oblikovanja ali pridelujete in predelujete prehranske izdelke, se lahko prijavite na drugi razpis za uporabo tržne znamke Srce Slovenije. Rok za prijavo je 4. junij 2018.

Več o tem
Ključni koraki za urejen status rokodelk in rokodelcev ter kreativno družbeno okolje za ohranjanje kulturne dediščine

23. maja 2018 - v Slovenskem etnografskem muzeju je potekala javna predstavitev Nacionalnega zavezništva za rokodelstvo ter okrogla miza Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije. Konzorcij rokodelskih centrov Slovenije je Nacionalno zavezništvo za rokodelce oblikoval skupaj s pristojnimi ministrstvi in deležniki. Po številnih neuspešnih poskusih oblikovanja zakona o rokodelstvu, danes Nacionalno zavezništvo za rokodelce predstavlja konkreten korak v smeri celovite ureditve vprašanja in statusa rokodelk in rokodelcev. Zaveza kaže na nujnost vzpostavitve medresorske skupine, ki bo celovito obravnavala vprašanje rokodelcev in delala v smeri zakonodajne ureditve tega področja.
Več o tem
[Srce Slovenije nagrajuje]: Osvojite rokodelski izdelek iz Rokodelskega centra Moravče

22. maj 2018 - Nagradno vprašanje: V kateri občini se nahaja grad Tuštanj?
a) Moravče
b) Ptuj
c) Mengeš

Odgovor na nagradno vprašanje nam pošljite na info@razvoj.si do 13. junija 2018. Med vsemi pravilnimi odgovori bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel rokodelski izdelek, ki ga bo lahko prevzel na Rokodelskem dnevu na gradu 17. junija. Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri

Več o tem
Lokalne zgodbe za navdih pri nastajanju novih rokodelskih izdelkov

16. maj 2018 – Zadnje tedne potekajo na območju LAS Srce Slovenije individualna svetovanja rokodelcem. Svetovanja izvaja priznana oblikovalka Jana Vilman Proje (Folklor design), ki je specializirana na področju razvoja rokodelskih izdelkov za sodobne uporabniške izkušnje. Pri srečanjih sodeluje tudi etnologinja Mija Bokal (Razvojni center Srca Slovenije). Namen srečanj je izpopolniti oblikovni nivo obstoječih rokodelskih izdelkov in razvoj novih izdelkov na podlagi lokalnih zgodb.
Več o tem
Vabilo na javno predstavitev Nacionalnega zavezništva za rokodelstvo

16. maj 2018 - Razvojni center Srca Slovenije kot vodja Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije vabi na javno predstavitev Nacionalnega zavezništva za rokodelstvo v sredo, 23. maja 2018, ob 10. uri v Slovenski etnografski muzej v Ljubljano. Po številnih neuspešnih poskusih oblikovanja zakona o rokodelstvu, predstavlja Nacionalno zavezništvo za rokodelce konkreten korak v smeri celovite ureditve vprašanja in statusa rokodelcev. Udeleženci dogodka bodo lahko tudi sami podali podpis k zavezništvu. 
Več o tem
Pridružite se ekipi Razvojnega centra Srca Slovenije: razpis za prosto delovno mesto

16. maj 2018 - Razvojni center Srca Slovenije objavlja razpis za prosto delovno mesto "Strokovni sodelavec za turizem". Vaše prijave pričakujemo do vključno 21. maja 2018. Oglejte si celoten Razpis za prosto delovno mesto "Strokovni sodelavec za turizem"
Več o tem
Brezplačno predavanje: Digitalno trženje in uporaba družbenih medijev v turizmu

16. maj 2018 - Družbeni mediji oz. socialna omrežja so lahko v veliko breme, zlasti manjšim podjetnikom, ki jim za marketing ostane bore malo časa. Zato je še kako pomembno optimalno izbrati kanale distribucije, saj s tem prihranite na času, energiji in denarju. Razpršenost je izvrsten koncept na področju finančnih skladov, ko pa govorimo o digitalnem trženju, pa predstavlja prav nasprotno. Vabljeni na brezplačno predavanje Jureta Kumljanca o trženju in uporabi družbenih medijev v turizmu, ki bo v četrtek, 24. maja 2018, ob 17h v predavalnici Mestnega muzeja Litija. 
Več o tem
Rokodelske novice iz Srca Slovenije - april 2018

25. april 2018 - Izšla je aprilska številka Rokodelskih novic iz Srca Slovenije. V njih boste našli veliko priložnosti za sodelovanje, ki so za mnoge rokodelce brezplačne. Trenutno zelo intenzivno izvajamo svetovanja s področja oblikovanja izdelkov, razpisano je tudi drugo ocenjevanje rokodelskih in živilskih izdelkov Srca Slovenije. Ponujamo še sodelovanje na razstavi v Slovenj Gradcu in zbiramo prijave za Dneve narodnih noš. Med obrazi naših rokodelcev predstavljamo Janijo Škoda iz Litije
Več o tem
[Srce Slovenije nagrajuje]: Osvojite unikaten obesek za ključe z vašim imenom

23. april 2018 - Nagradno vprašanje: Koliko izdelkov že nosi certifikat kakovosti kolektivne tržne znamke Srce Slovenije? 
a) 22
b) 44
c) 66
Odgovor na nagradno vprašanje nam pošljite na info@razvoj.si do 23. maja 2018. Med vsemi pravilnimi odgovori bomo izžrebali nagrajenca, ki bo prejel unikaten obesek za ključe z vašim imenom. Pravila in pogoji sodelovanja v nagradni igri

Več o tem
Družinski vikend odprtih vrat v Srcu Slovenije letos v jeseni

23. april 2018 - Leto je naokoli in ponovno je napočil čas, da začnemo načrtovati letošnje Vikende odprtih vrat v Srcu Slovenije, ki bodo tokrat namenjeni družinam in bodo potekali od petka, 7. septembra, do nedelje, 9. septembra 2018. Vse turistične akterje v občinah Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji vabimo, da se ob tej priložnosti pridružite promociji s svojo akcijsko ponudbo.

Več o tem
V Kamniku delovno srečanje mednarodnih parterjev za učinkovit podporni ekosistem za podjetništvo in inovacije

20. april 2018 - V Kamniku so se med 18. in 19. aprilom 2018 srečali mednarodni partnerji projekta TRINNO - Podporni ekosistem za podjetništvo za tradicije in inovacije. Partnerji iz Irske, Italije, Madžarske, Španije in Slovenije so se srečali z namenom promocije dinamičnih oblik podpornega okolja za podjetništvo v petih evropskih regijah in spodbujanja deležnikov v posameznih državah k čim bolj aktivni vlogi pri zavzemanju za izboljšanje instrumentov politik na tem področju. Srečanje je potekalo v inkubatorju in co-working prostoru - KIKštarter.
Več o tem
Prijavite se na drugo ocenjevanje za uporabo kolektivne tržne znamke Srce Slovenije

19. april 2018 - Če v Srcu Slovenije ustvarjate izdelke unikatnega in industrijskega oblikovanja ali pridelujete in predelujete prehranske izdelke, se lahko zdaj ponovno prijavite za uporabo tržne znamke Srce Slovenije. Z znamko boste povečali prepoznavnost svoje ponudbe! Rok za prijavo je 4. junij 2018. Preverite razpisne pogoje.
Več o tem
Želite oddajati stanovanje na Airbnb ali Booking.com in s tem dobro zaslužiti?

12. april 2018 - Pridružite se nam na brezplačnem usposabljanju o nastanitvenih portalih Airbnb in Booking.com v sredo, 25. aprila 2018, ob 17. uri v predavalnici Mestnega muzeja Litija. Z nami bo Zarja B. Mavec, iz agencije Inalbea, ki s svojimi izkušnjami in znanjem svetuje strankam po celi Sloveniji, kako urediti vse potrebno (zakonodaja, oprema, postopek), da bi lahko oddajali vašo hišo, vikend, stanovanje, kmetijo preko spletnih rezervacijskih portalov kot so Airbnb in Booking.com.
Več o tem
Delovno srečanje ključnih akterjev podpornega okolja za podjetništvo v Srcu Slovenije

11. april 2018 - V torek, 10. aprila 2018 je v coworking prostoru in inkubatorju KIKštarter v Kamniku, potekalo delovno srečanje v okviru projekta TRINNO in D-STIR. Srečanje ključnih akterjev podpornega okolja za podjetništvo je potekalo na temo pospešenega razvoja digitalnih inovacij v tradicionalnih sektorjih ter pomena učinkovitega podpornega okolja za podjetništvo.
Več o tem
Strateške smernice za skupen razvoj turizma potrjene tudi na Občini Šmartno

5. april 2018 - Občini Litija in Šmartno pri Litiji sta sprejeli odločitev, da k razvoju turizma pristopita aktivneje in kot ena zaokrožena destinacija, ki bo za večje učinke razvijala skupno turistično zgodbo. Razvojni center Srca Slovenije je pripravil Strateške smernice razvoja turizma v občinah Litija in Šmartno pri Litiji do leta 2025, ki želi območje pozicionirati kot destinacijo, ki si je ne ogledaš, temveč doživiš in kamor se vračaš. Po lokalna 5-zvezdična doživetja, lokalne okuse, lokalne izdelke. Startegija je bila v začetku marca potrjena na seji občinskega sveta Občine Litija, v začrtku aprila pa še na seji občinskega sveta Občine Šmartno pri Litiji.
Več o tem
V Kamniku prvi v Sloveniji razmišljajo o strategiji pešačenja

5. april 2018 - V Kamniku je v sredo, 4. aprila 2018, potekalo drugo srečanje z lokalnimi deležniki za izvedbo lokalnega načrta pešačenja oz. hodljivosti v okviru projekta CityWalk, podprtega s strani Transnacionalnega programa Podonavje.
Več o tem
Okrogla miza o tehnologijah za izboljšanje aktivnega staranja

4. april 2018 - V Simbioza Lab v Ljubljani je v petek, 30. marca 2018, potekala okrogla miza o tehnologijah za izboljšanje aktivnega staranja. V razpravi, na kateri so sodelovali predstavniki Tehnološkega parka Ljubljana, Simbioze, Telekoma Slovenije in Razvojnega centra Srca Slovenije, je bilo izpostavljeno, da nove uporabne tehnologije prispevajo k višji kakovosti življenja starejših, prihranijo mnogo nepotrebnih padcev, izboljšajo kazalnike zdravja in oskrbe in omogočajo bolj kakovostno življenje za starejše in svojce. Za področje oskrbe in zdravja na daljavo bi bile potrebne sistemske spremembe na državni ravni, so se strinjali vsi sodelujoči.
Več o tem
Družbeni, okoljski in etični koraki za odgovorne raziskave in inovacije

27. marec 2018 - Mednarodni projekt D-STIR, ki strmi k oblikovanju okvirja za odgovorne raziskave in inovacije z uporabo družbeno-tehnične integracije (STIR metoda)) je svoj fokus preusmeril na delo na terenu. Pilotne aktivnosti v akademskem in podjetniškem okolju se izvajajo v osmih državah regije Podonavja. V Srcu Slovenije so v aktivnosti vključena vodilna podjetja, ki svoje dejavnosti dnevno usmerjajo tudi v raziskave in inovacije. Omenjeno se izvaja z jasnim ciljem po družbenih, okoljskih in etničnih usmeritvah za odgovorne raziskave in inovacije.
Več o tem
Rokodelske novice iz Srca Slovenije - marec 2018

27. marec 2018 - Izšla je marčevska številka Rokodelskih novic iz Srca Slovenije. Veliko priložnosti za sodelovanje se obeta ustvarjalcem iz občin Dol pri Ljubljani, Šmartno, Litija, Lukovica, Moravče in Kamnik, ki sodelujejo v LAS Srce Slovenije. Pod rubriko Obrazi naših rokodelcev predstavljamo ustvarjalko unikatnega nakita Mojco Baloh iz Dolskega
Več o tem
Produkcija: Peternet